top of page

ჩვენ შესახებ

ნახატი .png

 ღვინის სკოლა „კაბისტონი“ დაარსდა 2015 წელს. მისი დაარსების მიზანია, შეასწავლოს ღვინის მოყვარულებსა და ტურიზმის სფეროში მომუშავე ადამიანებს ღვინის კულტურა და ისტორია, მევენახეობა-მეღვინეობის საწყისები, ღვინის სწორად დაგემოვნება, ღვინის ზადი, არომატები და გემოვნური თვისებები, ღვინის შეფასება და კერძთან შეხამება, სერვისი და ქართული გასტრონომიული კულტურა.

 ღვინის სკოლა „კაბისტონის“ ძირითადი სასწავლო კურსია „ღვინის მცოდნე“, კურსის ხანგრძლივობაა სამი თვე. კურსზე მიღება ხორციელდება წელიწადში ორჯერ: გაზაფხულსა და შემოდგომაზე. კურსის გავლის შემდეგ, წარმატებულ კურსდამთავრებულებს გადაეცემათ სერთიფიკატები.

 ღვინის სკოლა „კაბისტონმა“ დაარსებიდან დღემდე განვითარების სხვადასხვა ეტაპი გაიარა. ერთ–ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ეტაპი იყალთოს ქვევრის პირველ სკოლა-აკადემიასთან თანმშრომლობაა, სადაც ღვინის სკოლა ყოველ ზაფხულს განახორციელებს მოკლევადიან სასწავლო კურსებს, სახელწოდებით „შაბათ-კვირის საზაფხულო სკოლა“. გარდა აღნიშნული კურსისა, ღვინის სკოლა ახორციელებს სხვადასხვა მოკლევადიან კურსებს, როგორიცაა:  გასტრონომიული გიდი, ბიო და ორგანული მევენახეობა-მეღვინეობა და სხვ. მოკლევადიანი კურსების შესახებ ინფორმაცია შეგიძლიათ მიიღოთ ჩვენს facebook გვერდზე.

 

  ღვინის სკოლა „კაბისტონი“ ასევე წარმატებით თანამშრომლობს  ასოციაცია „ქართულ ღვინოსთან“ და სხვადასხვა ღვინის მარანთან, რომლებიც ჩართულნი არიან ღვინის განათლების პროცესში და ხელს უწყობენ ჩვენი მსმენელების განათლების ამაღლებას.

 2016 წელს, კი ღვინის სკოლის დახმარებით დაარსდა ახალი კომპანია "კაბის ტონი", რომელიც შეზღუდული ღვინის წარმოებაზეა ორიენტირებული. 

ჩვენი გუნდი

ჩვენი გუნდი

IMG_20230512_135126_edited.jpg
  • Facebook - White Circle

ქეთი ჯურხაძე

ღვინის საერთაშორისო ექსპერტი, დეგუსტატორი

291014184_5292015014178750_6861129450334002291_n_edited.jpg
  • Facebook - White Circle

ირმა მდინარაძე

კურსის თემატიკა:

ვენახის მოვლა და ვაზის მავნებელ - დაავადებები.

 

გამოცდილება:

მევენახეობა, მეღვინეობის პროფესორი, ღვინის ეროვნული სააგენტოს თანამშრომელი, ამპელოგრაფი;                   ჯიღაურას კვლევითი ცენტრის, მევენახეობის მთავარი სპეციალისტი. ექსპერტი

  • Facebook - White Circle

ლაშა ყურაშვილი

კურსის თემატიკა:

მეღვინეობის მცირე და მსხვილი საწარმოთა ტექნიკური აღჭურვილობა

გამოცდილება:

ჯი-თი ენელოჯიკა, ღვინის დამხმარე მასაელბისა და მეღვინეობის მცირე და მსხვილი საწარმოთა ტექნიკური აღჭურვილობის გაყიდვების დეპარტამენტის უფროსი.

  • Facebook - White Circle

კურსის თემატიკა:

ღვინის მარკეტინგი და საერთაშორისო  ბაზრები

 

გამოცდილება:

შუხმან ვაინს ჯორჯიას საერთაშორისო გაყიდვებისა და მარკეტინგის დირექტორი

  • Facebook - White Circle

ანზორ ახვლედიანი

კურსის თემატიკა:

ქვევრი, როგორც არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის ძეგლი;

ქვევრის მოვლა, ადათი წესი და რეალობა

 

გამოცდილება:

ვილა ლაგოდეხის მეღვინე ტექნოლოგი

ეკატერინე ჯავახია

149628034_3760033157395691_5030325029279143465_n.jpg
  • Facebook - White Circle

მაკა მდინარაძე

კურსის თემატიკა:

მარნის ჰიგიენა და სურსათის უვნებლობა, HACCP  და მისი სტანდარტები

 

გამოცდილება:

საქართველოს
გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის სამინისტრო
სსიპ სურსათის ეროვნული სააგენტო
თბილისის საქალაქო სამსახური
უფროსი ინსპექტორი

61697124_10217417279617708_3655729441977401344_n_edited.jpg
  • Facebook - White Circle

ზურაბ ნადარეიშვილი

კურსის თემატიკა:

ბიო-ორგანული მევენახეობა და მეღვინეობა;

ბიოსერთიფიცირების ეტაპები

გამოცდილება:

საერთაშორისო ბიო მასირთიფიცირებელი კომპანია CAUCASCERT-ის ხარისხის მენეჯერი, ექსპერტი.                   

ნიკოლოზ აღდგომელაშვილი

ღვინით მომსახურეობა, კერძის და ღვინის შეხამება  (სერვისი +)

 

ქართული ღვიის გილდია, დირექტორი

  • Facebook - White Circle

დალილა ცატავა

ქართული გასტრონომიული კულტურა და კულინარიის ისტორია;

საქართველოს გასტრონომიის ასოციაციის პრეზიდენტი, გასტრონომიული კულტურის მკვლევარი.

  • Facebook - White Circle
bottom of page