ჩვენ შესახებ
ღვინის სკოლა „კაბისტონი“ დაარსდა 2015 წელს. მისი დაარსების მიზანია, შეასწავლოს ღვინის მოყვარულებსა და ტურიზმის სფეროში მომუშავე ადამიანებს ღვინის კულტურა და ისტორია, მევენახეობა-მეღვინეობის საწყისები, ღვინის სწორად დაგემოვნება, ღვინის ზადი, არომატები და გემოვნური თვისებები, ღვინის შეფასება და კერძთან შეხამება, სერვისი და ქართული გასტრონომიული კულტურა.
ღვინის სკოლა „კაბისტონის“ ძირითადი სასწავლო კურსია „ღვინის მცოდნე“, კურსის ხანგრძლივობაა სამი თვე. კურსზე მიღება ხორციელდება წელიწადში ორჯერ: გაზაფხულსა და შემოდგომაზე. კურსის გავლის შემდეგ, წარმატებულ კურსდამთავრებულებს გადაეცემათ სერთიფიკატები.
ღვინის სკოლა „კაბისტონმა“ დაარსებიდან დღემდე განვითარების სხვადასხვა ეტაპი გაიარა. ერთ–ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ეტაპი იყალთოს ქვევრის პირველ სკოლა-აკადემიასთან თანმშრომლობაა, სადაც ღვინის სკოლა ყოველ ზაფხულს განახორციელებს მოკლევადიან სასწავლო კურსებს, სახელწოდებით „შაბათ-კვირის საზაფხულო სკოლა“. გარდა აღნიშნული კურსისა, ღვინის სკოლა ახორციელებს სხვადასხვა მოკლევადიან კურსებს, როგორიცაა: გასტრონომიული გიდი, ბიო და ორგანული მევენახეობა-მეღვინეობა და სხვ. მოკლევადიანი კურსების შესახებ ინფორმაცია შეგიძლიათ მიიღოთ ჩვენს facebook გვერდზე.
ღვინის სკოლა „კაბისტონი“ ასევე წარმატებით თანამშრომლობს ასოციაცია „ქართულ ღვინოსთან“ და სხვადასხვა ღვინის მარანთან, რომლებიც ჩართულნი არიან ღვინის განათლების პროცესში და ხელს უწყობენ ჩვენი მსმენელების განათლების ამაღლებას.
2016 წელს, კი ღვინის სკოლის დახმარებით დაარსდა ახალი კომპანია "კაბის ტონი", რომელიც შეზღუდული ღვინის წარმოებაზეა ორიენტირებული.
ჩვენი გუნდი
ქეთი ჯურხაძე
ღვინის სკოლა კაბისტონის დამფუძნებელი, ღვინის საერთაშორისო ექსპერტი, დეგუსტატორი
ირმა მდინარაძე
მევენახეობა, მეღვინეობის პროფესორი, ღვინის ეროვნული სააგენტოს თანამშრომელი, ამპელოგრაფი; ჯიღაურას კვლევითი ცენტრის, მევენახეობის მთავარი სპეციალისტი. ექსპერტი
კურსის თემა:
ვენახის მოვლა და ვაზის მავნებელ - დაავადებები.
ლაშა ყურაშვილი
ჯი-თი ენელოჯიკა, ღვინის დამხმარე მასალებისა და მეღვინეობის მცირე და მსხვილი საწარმოთა, ტექნიკური აღჭურვილობის, გაყიდვების დეპარტამენტის უფროსი.
კურსის თემა:
მეღვინეობის მცირე და მსხვილი საწარმოთა ტექნიკური აღჭურვილობა
ანზორ ახვლედიანი
ღვინის მარანი "ფერაძე"-ს მეღვინე ტექნოლოგი
კურსის თემა:
ქვევრი, როგორც არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის ძეგლი;
ქვევრის მოვლა, ადათი წესი და რეალობა
ეკატერინე ჯავახია
შუხმან ვაინს ჯორჯიას საერთაშორისო გაყიდვებისა და მარკეტინგის დირექტორი
კურსის თემა:
ღვინის მარკეტინგი და საერთაშორისო ბაზრები
მაკა მდინარაძე
საქართველოს გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის სამინისტროს, სსიპ სურსათის ეროვნული სააგენტოს, თბილისის საქალაქო სამსახურის, უფროსი ინსპექტორი
კურსის თემა:
მარნის ჰიგიენა და სურსათის უვნებლობა, HACCP და მისი სტანდარტები
ზურაბ ნადარეიშვილი
საერთაშორისო ბიო მასირთიფიცირებელი კომპანია CAUCASCERT-ის ხარისხის მენეჯერი, ექსპერტი.
კურსის თემა:
ბიო-ორგანული მევენახეობა და მეღვინეობა;
ბიოსერთიფიცირების ეტაპები
გიორგი ქორიძე
შპს" ლაბოენოლოჯიკას"
ლაბორატორიის გამგე, ქიმიკოსი.
კურსის თემა:
ღვინის ხარისხის კონტროლისათვის საჭირო ქიმიური ანალიზები
თინათინ ჯაჯანიძე
შპს "ირმა ჭანტურიას სახელობის, ღვინის ლაბორატორიის" დირექტორი, პროფესორი. საქართველოს სადეგუსტაციო კომისიის სრულუფლებიანი ჟიურის წევრი.
კურსის თემა:
ღვინის ზადი და დაავადებები,
გამომწვევი მიზეზები და პრევენცია;
ეკატერინე ბუხრაძე
შპს "ირმა ჭანტურიას სახელობის, ღვნის ლაბორატორიის" ექსპერტ-სპეციალისტი, საქართველოს სადეგუსტაციო კომისიის სრულუფლებიანი ჟიურის წევრი.
კურსის თემატიკა:
ღვინის სერთიფიციერბა და ღვინის ნაშთების წარმოება
გიორგი თევზაძე
CRUSH 525 და მეღვინეობა Tevza-ს დამფუძნებელი და მეღვინე
კურსის თემატიკა:
რთველის მენეჯმენტი და ღვინის დაყენება, დამუშავება და ჩამოსხმისთვის მომზადება, ჩამოსხმა-დასაწყობება.
საბა ქიტიაშვილი
შპს სფრინგ ფილდსის დამფუძვნებელი/მეღვინე სერტიფიცირებული სომელიე, ენოლოგი მევენახეობა- მეღვინეობის მაგისტრი.
კურსის თემატიკა:
ტკბილი და შემაგრებული ღვინოების წარმოება და დეგუსტაცია
ნიკა კანდელაკი
CRUSH 525 დირექტორი
კურსის თემატიკა:
მზა პროდუქციისათვის ექსპორტისა და შიდა ბაზრის დოკუმენტაციის მომზადება.