© 2019 Kabistoni

ღვინის მცოდნე

სერთიფიცირებული კურსი: „ღვინის მცოდნე“

 

ხანგრძლივობა: სამი თვე.

მიღება: გაზაფხული-შემოდგომა.

გაზაფხულის კურსის დაწყების თარიღი: 10-15 მარტი.

 

შემოდგომის კურსის დაწყების თარიღი: 15-20 სექტემბერი.


ლექცია / სემინარები: კვირაში ორჯერ

 

შეხვედრის დრო: 19:00-დან  21:00-მდე. 

 

წარჩინებულ კურსდამთავრებულებს გადაეცემათ „ღვინის მცოდნე“-ს სერთიფიკატები.


კურსის პროგრამა მოიცავს:

1. ღვინის კულტურასა და ისტორიას;

2. მევენახეობის ისტორიას და გეოგრაფიას;

3. ვენახის მოვლას და ფორმირებას;

4. ვენახის მავნებლებს და მათთან ბრძოლის საშუალებებს;

5. ბიო და ორგანულ მევენახეობა-მეღვინეობას;

6. ქვევრის ღვინის ტექნოლოგიას;

7. მცირე და მსხვილი მარნების თანამედროვე, ტექნიკურ აღჭურვილობას;

8. კლასიკური მეღვინეობის ზოგად ტექნოლოგიას;

9. დეგუსტაციის საფუძვლებს;

10. ღვინის შეფასებას;

11. ღვინის არომატებს;

12. ღვინის დაავადებებს;

13. ღვინის დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით;

14. ღვინის მარკეტინგს და საერთაშორისო ბაზრებს;

15. ღვინითა და მაღალალკოჰოლური სასმელებით მომსახურეობას (სერვის +);

16. ქართულ გასტორნომიას და კულინარიის ისტორიას;

17. კერძის და ღვინის შეხამებას.

კურსის მსვლელობისას, მსმენელები დააგემოვნებენ სხვადასხვა ტიპის ღვინოებს, ასევე გაივლიან ღვინის დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით. 

განხორციელდება ვიზიტი ღვინის მარნებში და გაეცნობიან მარანში მიმდინარე პროცესებს. 

კურსის ღირებულებაა 1250 ლარი.