top of page

ღვინის მცოდნე

სერთიფიცირებული კურსი: „ღვინის მცოდნე“

 

ხანგრძლივობა: სამი თვე ( 28 შეხვედრა). 

მიღება: გაზაფხული-შემოდგომა.

გაზაფხულის კურსის დაწყების თარიღი: 10-15 მარტი.

 

შემოდგომის კურსის დაწყების თარიღი: 15-20 სექტემბერი.


ლექცია / სემინარები: კვირაში ორჯერ

 

შეხვედრის დრო: 19:00-დან  21:00-მდე. 

 

წარჩინებულ კურსდამთავრებულებს გადაეცემათ „ღვინის მცოდნე“-ს სერთიფიკატები.


პროგრამის შინაარსი:

1. ღვინის კულტურა და ისტორია;

2. მევენახეობის ისტორია და გეოგრაფია;

3. ვენახის მოვლა და ფორმირება;

4. ვენახის მავნებლები და მათთან ბრძოლის საშუალებები;

5. ბიო და ორგანული მევენახეობა-მეღვინეობა;

6. ქვევრის ღვინის ტექნოლოგია;

7. მცირე და მსხვილი მარნების თანამედროვე, ტექნიკურ 

    აღჭურვილობა;

8. კლასიკური მეღვინეობის ზოგად ტექნოლოგია;

9. ღვინის დაყენებისა და ხარისხის კონტროლისათვის საჭირო

     ანალიზები;

10. მარნის ჰიგიენა და სურსათის უვნებლობა;

11. HACCP- და მისი მნიშვნელობა .

12. ვაზისა და ღვინის კანონი;

13. შიდა და საერთაშორისო ბაზრებისთვის საჭირო, ღვინის   

      სერთიფიციერბის ეტაპები;

14. ღვინის მარკეტინგი და საერთაშორისო ბაზრები;

15.ღვინის დეგუსტაციის საფუძვლებს;

16. ღვინის შეფასების საერთაშორისო სტანდარტები;

17 ღვინის ზადი და დაავადებება;

18. თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინის არომატები;

19. თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინის,

      დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით;

20. ბიო, ორგანული და ნატურალური ღვინის დეგუსტაცია;

21. ცქრიალა და შუშხუნა ღვინის დეგუსტაცია;

22 .ქართული და მსოფლიო ღვინოების შედარებითი           

       დეგუსტაცია;

კურსის მსვლელობისას, მსმენელები დააგემოვნებენ

50-მდე  სხვადასხვა ტიპის ღვინოს, აგაივლიან ღვინის დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით. 

ასევე განხორციელდება ვიზიტი ღვინის მარნებში და ი. ჭანტურიას სახელბის ღვინის ლაბორატორიაში, სადაც გაეცნობიან მარანში მიმდინარე პროცესებსა და ლაბორატორიული ანალიზების მსვლელობას . 

კურსის ღირებულება: 1500 ლარი. 

bottom of page