top of page

ღვინის მცოდნე

სერთიფიცირებული კურსი: „ღვინის მცოდნე“

 

ხანგრძლივობა: სამი თვე ( 28 შეხვედრა). 

მიღება: გაზაფხული-შემოდგომა.

გაზაფხულის კურსის დაწყების თარიღი: 10-15 მარტი.

 

შემოდგომის კურსის დაწყების თარიღი: 15-20 სექტემბერი.


ლექცია / სემინარები: კვირაში ორჯერ

 

შეხვედრის დრო: 19:00-დან  21:00-მდე. 

 

წარჩინებულ კურსდამთავრებულებს გადაეცემათ „ღვინის მცოდნე“-ს სერთიფიკატები.


კურსის პროგრამა მოიცავს:

1. ღვინის კულტურასა და ისტორიას;

2. მევენახეობის ისტორიას და გეოგრაფიას;

3. ვენახის მოვლას და ფორმირებას;

4. ვენახის მავნებლებს და მათთან ბრძოლის საშუალებებს;

5. ბიო და ორგანულ მევენახეობა-მეღვინეობას;

6. ქვევრის ღვინის ტექნოლოგიას;

7. მცირე და მსხვილი მარნების თანამედროვე, ტექნიკურ 

    აღჭურვილობას;

8. კლასიკური მეღვინეობის ზოგად ტექნოლოგიას;

9. ღვინის დაყენებისა და ხარისხის კონტროლისათვის საჭირო

    ანალიზებს;

10. მარნის ჰიგიენა და სურსათის უვნებლობა;

11. HACCP- და მისი მნიშვნელობა .

12. ვაზისა და ღვინის კანონს;

13. ღვინის მარკეტინგს და საერთაშორისო ბაზრებს;

14.ღვინის დეგუსტაციის საფუძვლებს;

15 ღვინის ზადს და დაავადებებს;

16.ღვინის შეფასებას;

17. თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინის არომატებს

18. თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინის,

      დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით;

19. ცქრიალა და შუშხუნა ღვინის დეგუსტაცია;

20 .ქართული და მსოფლიო ღვინოების შედარებითი           

       დეგუსტაცია;

21. ქართულ გასტორნომიას და კულინარიის ისტორიას;

22. კერძის და ღვინის შეხამებას;

23. ღვინით მომსახურეობას (სერვის +);

კურსის მსვლელობისას, მსმენელები დააგემოვნებენ სხვადასხვა ტიპის ღვინოებს, ასევე გაივლიან ღვინის დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით. 

განხორციელდება ვიზიტი ღვინის მარნებში და გაეცნობიან მარანში მიმდინარე პროცესებს. 

კურსის ღირებულება: 1500 ლარი. 

bottom of page