ღვინის მცოდნე
სერთიფიცირებული კურსი: „ღვინის მცოდნე“
ხანგრძლივობა: სამი თვე ( 28 შეხვედრა).
მიღება: გაზაფხული-შემოდგომა.
გაზაფხულის კურსის დაწყების თარიღი: 10-15 მარტი.
შემოდგომის კურსის დაწყების თარიღი: 15-20 სექტემბერი.
ლექცია / სემინარები: კვირაში ორჯერ
შეხვედრის დრო: 19:00-დან 21:00-მდე.
წარჩინებულ კურსდამთავრებულებს გადაეცემათ „ღვინის მცოდნე“-ს სერთიფიკატები.
პროგრამის შინაარსი:
1. ღვინის კულტურა და ისტორია;
2. მევენახეობის ისტორია და გეოგრაფია;
3. ვენახის მოვლა და ფორმირება;
4. ვენახის მავნებლები და მათთან ბრძოლის საშუალებები;
5. ბიო და ორგანული მევენახეობა-მეღვინეობა;
6. ქვევრის ღვინის ტექნოლოგია;
7. მცირე და მსხვილი მარნების თანამედროვე, ტექნიკურ
აღჭურვილობა;
8. კლასიკური მეღვინეობის ზოგად ტექნოლოგია;
9. ღვინის დაყენებისა და ხარისხის კონტროლისათვის საჭირო
ანალიზები;
10. მარნის ჰიგიენა და სურსათის უვნებლობა;
11. HACCP- და მისი მნიშვნელობა .
12. ვაზისა და ღვინის კანონი;
13. შიდა და საერთაშორისო ბაზრებისთვის საჭირო, ღვინის
სერთიფიციერბის ეტაპები;
14. ღვინის მარკეტინგი და საერთაშორისო ბაზრები;
15.ღვინის დეგუსტაციის საფუძვლებს;
16. ღვინის შეფასების საერთაშორისო სტანდარტები;
17 ღვინის ზადი და დაავადებება;
18. თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინის არომატები;
19. თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინის,
დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით;
20. ბიო, ორგანული და ნატურალური ღვინის დეგუსტაცია;
21. ცქრიალა და შუშხუნა ღვინის დეგუსტაცია;
22 .ქართული და მსოფლიო ღვინოების შედარებითი
დეგუსტაცია;
კურსის მსვლელობისას, მსმენელები დააგემოვნებენ
50-მდე სხვადასხვა ტიპის ღვინოს, აგაივლიან ღვინის დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით.
ასევე განხორციელდება ვიზიტი ღვინის მარნებში და ი. ჭანტურიას სახელბის ღვინის ლაბორატორიაში, სადაც გაეცნობიან მარანში მიმდინარე პროცესებსა და ლაბორატორიული ანალიზების მსვლელობას .
კურსის ღირებულება: 1500 ლარი.