


ღვინის მცოდნე
სერთიფიცირებული კურსი: „ღვინის მცოდნე“
ხანგრძლივობა: სამი თვე ( 28 შეხვედრა).
მიღება: გაზაფხული-შემოდგომა.
გაზაფხულის კურსის დაწყების თარიღი: 10-15 მარტი.
შემოდგომის კურსის დაწყების თარიღი: 15-20 სექტემბერი.
ლექცია / სემინარები: კვირაში ორჯერ
შეხვედრის დრო: 19:00-დან 21:00-მდე.
წარჩინებულ კურსდამთავრებულებს გადაეცემათ „ღვინის მცოდნე“-ს სერთიფიკატები.
კურსის პროგრამა მოიცავს:
1. ღვინის კულტურასა და ისტორიას;
2. მევენახეობის ისტორიას და გეოგრაფიას;
3. ვენახის მოვლას და ფორმირებას;
4. ვენახის მავნებლებს და მათთან ბრძოლის საშუალებებს;
5. ბიო და ორგანულ მევენახეობა-მეღვინეობას;
6. ქვევრის ღვინის ტექნოლოგიას;
7. მცირე და მსხვილი მარნების თანამედროვე, ტექნიკურ
აღჭურვილობას;
8. კლასიკური მეღვინეობის ზოგად ტექნოლოგიას;
9. ღვინის დაყენებისა და ხარისხის კონტროლისათვის საჭირო
ანალიზებს;
10. მარნის ჰიგიენა და სურსათის უვნებლობა;
11. HACCP- და მისი მნიშვნელობა .
12. ვაზისა და ღვინის კანონს;
13. ღვინის მარკეტინგს და საერთაშორისო ბაზრებს;
14.ღვინის დეგუსტაციის საფუძვლებს;
15 ღვინის ზადს და დაავადებებს;
16.ღვინის შეფასებას;
17. თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინის არომატებს
18. თეთრი, წითელი და ვარდისფერი ღვინის,
დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით;
19. ცქრიალა და შუშხუნა ღვინის დეგუსტაცია;
20 .ქართული და მსოფლიო ღვინოების შედარებითი
დეგუსტაცია;
21. ქართულ გასტორნომიას და კულინარიის ისტორიას;
22. კერძის და ღვინის შეხამებას;
23. ღვინით მომსახურეობას (სერვის +);
კურსის მსვლელობისას, მსმენელები დააგემოვნებენ სხვადასხვა ტიპის ღვინოებს, ასევე გაივლიან ღვინის დეგუსტაციას რეგიონების მიხედვით.
განხორციელდება ვიზიტი ღვინის მარნებში და გაეცნობიან მარანში მიმდინარე პროცესებს.
კურსის ღირებულება: 1500 ლარი.