ღვინის კომპანია კაბის ტონი დაარსდა 2016 წელს. კომპანიის მიზანია ქართული ენდემური ვაზის ჯიშებისაგან მაღალი ხარსხის ღვინის წარმოება. თითოეული სახეობის ღვინო, იწარმოება შეზღუდული რაოდენობით, მინიმუმ 100, მაქსისიმუმ 500 ბოთლი, რაც ნიშნავს რომ მზადდება მხოლოდ ერთი ქვევრი, თითოეულ ბოთლს აქვს მინიჭებული საკუთარი ნომერი და გადის მკაცრ აღრიცხვას.
კაბის ტონი
ჩვენი პროდუქცია
საფერავი 2018
დამზადების ტექნოლოგია: ქვევრის ტრადიციული; მაცერაცია 100% დურდოზე, 2 თვის განმავლობაში
ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი;
ყურძნის ჯიში: საფერავი;
მოსავლის წელი: 2018;
რეგიონი: კახეთი, ქინძმარაულის მიკროზონა;
ღვინის ფერი: ალუბლისფერი
ალკოჰოლი: 13,5%
არომატი: მკაფიოდ გამოხატული, კენკრის, ალუბლის, იისა და ვარდის სურნელი;
გემოვნური თვისებები: სხეულიანი, მწიფე სასიამოვნო ტანინები, ხავერდოვანი და ხანგრძლივი ჰარმონიული დაბოლოება.
მოხმარების ტემპერატურა: +14– 16 °C.
საფერავი 2016
დამზადების ტექნოლოგია: ქვევრის ტრადიციული; მაცერაცია 100% დურდოზე, 2 თვის განმავლობაში;
ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი;
ყურძნის ჯიში: საფერავი;
მოსავლის წელი: 2016;
რეგიონი: კახეთი;
ღვინის ფერი: მწიფე ალუბლისფერი
ალკოჰოლი: 14,0%
არომატი: მკაფიოდ გამოხატული, კენკრის, ალუბლის და მწიფე მაყვლის ტონები;
გემოვნური თვისებები: სხეულიანი, მწიფე სასიამოვნო ტანინები, ხავერდოვანი და ხანგრძლივი ჰარმონიული დაბოლოება.
მოხმარების ტემპერატურა: +14– 16 °C.
ჩინური
დამზადების ტექნოლოგია: ქვევრის ტრადიციული, მაცერაცია 10% დურდოზე, 2 თვის განმავლობაში.
ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი;
ყურძნის ჯიში: ჩინური;
მოსავლის წელი: 2018;
ვენახი: ბიოგარდამავალი პერიოდი;
რეგიონი: ქართლი, საგურამო;
ღვინის ფერი: ჩალისფერი;
ალკოჰოლი: 12,5%
არომატი: მკაფიოდ გამოხატული, მინდვრის ყვავილებისა და ახალი ხილის არომატები;
გემოვნური თისებები: სასიამოვნო სიმჟავე, ხავერდოვანი, დაბალანსებული და ხანგრძლივი ჰარმონიული დაბოლოება.
მოხმარების ტემპერატურა: +10 – 12 °C.
ხიხვი
დამზადების ტექნოლოგია: ქვევრის ტრადიციული; მაცერაცია 100% დურდოზე, 6 თვის განმავლობაში
ღვინის ტიპი: თეთრი მშრალი;
ყურძნის ჯიში: ხიხვი;
მოსავლის წელი: 2018;
ვენახი: ბიოგარდამავალი პერიოდი;
რეგიონი: ქართლი, საგურამო;
ღვინის ფერი: ქარვისფერი
ალკოჰოლი: 14%
არომატი: მკაფიოდ გამოხატული, მწიფე ხილის, კომშისა და სანელებლების არომატები;
გემოვნური თვისებები: სხეულიანი, რბილი სასიამოვნო ტანინები, ხავერდოვანი და ხანგრძლივი ჰარმონიული დაბოლოება.
მოხმარების ტემპერატურა: +14– 16 °C.
დანახარული
დამზადების ტექნოლოგია: ქვევრის ტრადიციული;
მაცერაცია 100% დურდოზე, 2 თვის განმავლობაში;
ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი;
ყურძნის ჯიში: დანახარული;
მოსავლის წელი: 2018;
ვენახი: ბიოგარდამავალი პერიოდი;
რეგიონი: ქართლი, საგურამო;
ღვინის ფერი: მუქი ლალისფერი
ალკოჰოლი: 13,0%
არომატი: მკაფიოდ გამოხატული, კენკრის, ალუბლის და სანელებლების ტონები;
გემოვნური თვისებები: სხეულიანი, მწიფე სასიამოვნო ტანინები, ხავერდოვანი და ხანგრძლივი ჰარმონიული დაბოლოება.
მოხმარების ტემპერატურა: +14– 16 °C.
თავკვერი
დამზადების ტექნოლოგია: ქვევრის ტრადიციული, მაცერაცია 100% დურდოზე, 2 კვირის განმავლობაში;
ღვინის ტიპი: წითელი მშრალი;
ყურძნის ჯიში: თავკვერი;
მოსავლის წელი: 2018;
რეგიონი: ქართლი;
ღვინის ფერი: ღია ალუბლისფერი
ალკოჰოლი: 13%
არომატი: მკაფიოდ გამოხატული, კენკრისა და ბროწეულის არომატი.
გემოვნური თვისებები: მწიფე სასიამოვნო ტანინები, ხავერდოვანი და ხანგრძლივი ჰარმონიული დაბოლოება.
მოხმარების ტემპერატურა: +12– 14 °C.